Bröd som inte behöver kavlas

Idag till frukost så testade jag att göra bröd som krävde ganska lite av mig, så det blev ett bröd som inte behövde kavlas! Det var supergott och jag använde mig bara av 1/4 paket med jäst för att få ca 6 långa bröd. Formen kan man ju förstås göra vad man vill med bara man inte knådar degen först utan bara plattar ut den på bakbordet.

image

Ingredienser

12 g jäst (1/4 pkt jäst)
2 dl fingerljummet vatten (37 grader)
0,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk honung
ca 3 dl Vetemjöl special

 ca 2 dl Vetemjöl

Smula jästen i en bunke.
Blanda vatten och mjölk och häll lite över jästen.
Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt resterande vatten- och mjölkblandning, salt och honung. Rör ner vetemjöl special och det mesta av vetemjölet.

Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1 – 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

Strö ut 1/2 – 1 dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen.
OBS! Knåda inte degen – jäsbubblorna skall vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen.

Platta försiktigt ut degen med handen till ca 30 x 40 cm. Skär snabbt, enklast med en degskrapa, degen i 6-7 cm smala remsor.
Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek.
Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda direkt i mitten av ugnen 8-9 minuter.
Låt svalna utan bakduk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s